Foglalkozások

HRG terápia  ⦁  Terápiás úszás  ⦁  Gyógyúszás  ⦁  Aqua-Gimnasztika  ⦁  Rehabilitációs Vizi Torna

HRG terápia

A HRG terápia langyos vízben alkalmazható komplex hidroterápiás módszer. A 370 mozgásfeladatból álló speciális tréningen keresztül, a megkésett mozgásfejlődés, a mentális és pszichés sérülések hatékonyan kezelhetők. A víz aktivizáló és kompenzáló hatása miatt különböző mozgáselemek és gyakorlatsorok könnyebben végezhetők el vízben, mint a száraz földön.

Ezért különösen kedvező hatással van a gyermek motorikus, szenzoros és szociális képességeire, valamint a légző és keringési rendszerének fejlődésére.

A HRG terápia kedvező hatással van a megkésett vagy eltérő mozgás-, beszéd- és értelmi fejlődésre, figyelem, önszabályozási és részképesség zavarra, érzelmi kötődési és beilleszkedési problémák kezelésére, kezdeti tartás hibák korrigálására, valamint mozgássérültek vízi fejlesztésére.

A fejlesztés során a HRG tréning a gyermek fő tevékenységi formáján a játékon keresztül kíván hatni, ezért számos eszközt és játékszert hív segítségül a foglalkozásain. Iskolánk a terápiás munkát összeköti az úszásoktatással, majd az úszással, mivel az úszómozgás nyújtotta ingerek önmagában is fejlesztő hatásúak és ideálisan egészítik ki a terápiát.

Terápiás úszás

Az úszásoktatás és hidroterápia területén számos probléma követel meg speciális technikákat és szaktudást. Gyakran több szakterület ismereteinek egyidejű alkalmazására van szükség a oktatás során.

Ezek közül iskolánk az alábbiakban tud segítséget nyújtani:

  • Autizmus spektrumzavarral diagnosztizált gyerekek oktatása,
  • Down-szindrómás és értelmileg akadályozott gyerekek oktatása,
  • látás-, hallássérültek oktatása,
  • mozgássérültek oktatása, hidroterápiája,
  • halmozottan fogyatékos gyerekek hidroterápiája és oktatása,
  • megkésett mozgás és beszédfejlődésű gyerekek fejlesztése.

Gyógyúszás

Iskolánk várja azon gyerekeket, fiatalokat és felnőtteket, akiknek szükségük van a gyógyúszás foglalkozások nyújtotta tartásjavításra és gerinckorrekcióra.

Gyógyúszás foglalkozásaink során az úszómozgást alapul véve kívánjuk segíteni a helyes izomtónus és testtartás újbóli kialakulását.

A tartásjavítást, gerinckorrekciót és gerincmobilitást célzó feladatok alkalmasak a Scheuermann-kór, gerincferdülés és egyéb deformitásos problémák hatékony kezelésére, megelőzésére. Az iskolapadban, számítógép előtt ülésből, munkahelyi ártalmakból és egyéb okokból fakadó rossz testtartásra, beszűkült mozgásterjedelemre, meggyengült izomzatra kiválóan alkalmazható a speciális úszó és hidroterápiás módszer.

Aqua-Gimnasztika

Tartásjavító, gerinckorrekcióra koncentrált gyakorlatokat tartalmazó vízalatti torna foglalkozás. Az ülő és számítógépes munkából fakadó ártalmakra, rossz testtartásra, beszűkült mozgásterjedelemre, meggyengült izomzatra kiválóan alkalmazható hidroterápiás módszer.

Rehabilitációs Vizi Torna

Vállalunk balesetek, műtétek, sérülések utókezeléseként alkalmazható rehabilitációs célú vízi gyógytorna foglalkozást, a hatékonyabb mozgásszervi regenerálódás elősegítése érdekében.